Címkék

1986 (1) 1997 (1) 2001 (3) 2002 (2) 2003 (2) 2004 (5) 2005 (3) 2006 (5) 2007 (114) 2008 (89) 2009 (80) 2010 (8) 2011 (2) 2012 (1) a38 (1) athén (5) balaton (4) balatonfelvidék (1) bill (1) blackberry (2) bodies (1) borlai (1) borok (5) bosznia (1) brno (8) brüsszel (2) budapest bár (1) ceylon (5) checa (1) cipő (1) cseh tamás (1) dob (23) dobogókő (4) dubrovnik (3) ducati (1) dunakiliti (3) dunaújváros (1) esztergom (2) evolution (1) fagylalt (1) ferihegy (2) ferrari (1) film (10) firewater (2) flow (2) forma1 (5) frankfurt (1) frenk (1) futás (7) gasztro (18) globális felmelegedés (1) global warming (1) gödöllő (2) gps (3) grosglockner (24) hága (1) hamburg (2) hayden (2) heathrow (1) hellókarácsony (1) helyzet (246) hobo (4) hochkar (3) hs7 (1) hullák (1) hungaroring (12) húsvét (1) hyde park (1) irkafirka (2) jégeső (1) jónap (170) kacsasteak (1) kiállítás (2) kiscsillag (10) kispál (4) klip (1) koncert (50) kornati (1) krka (1) kuala lumpur (1) kutya (3) kutyavacsorája (5) lancer (1) lepencei (4) london (12) ludditák (3) macskafogó (1) maintenance (19) marlboro man (1) martinique (1) mátra (2) milano (3) mostar (1) motor (89) motorostúra (53) münchen (1) nagyharsány (1) night safari (1) normafa (1) nürburgring (1) oberwössen (1) orfű (3) örökre szívembe zártalak (1) pályanap (9) pannóniaring (1) péterfy bori (2) póka (1) prága (2) progress (16) puf (2) pvr (8) quimby (24) repülés (1) riccione (24) rolling (1) róma (1) rossi (3) rossznap (17) route66 (1) routedesgrandesalpes (20) sarajevo (1) snowboard (7) sport (10) srilanka (5) steinplatte (1) stoner (1) stones (1) sütőtök (1) sydney (1) szekszárd (1) sziámi (1) sziget (3) szingapúr (9) szófia (2) talma (7) tankcsapda (2) terminal5 (1) tracklog (2) ukrajna (1) üllői úti fuck (1) utazás (119) útvonal rögzítés (4) vad fruttik (1) várpalota (1) veszprém (2) vfr (29) vitorlázás (2) zadar (1) zene (62) Címkefelhő

Aki keres az talál

Ennyien vagyunk

who's online

Országok

2008.08.18. 00:30 divatmotoros

MotoGP futam Brnoban

Egy kollégám felhívott szombaton délután ötkor, hogy őt ugyan nem hozza lázba a motorozás, de vasárnap néhány ügyfelét szórakoztatni kellene.

A brnoi motoGP futam paddockjában.

A kérdés így szólt:

"Be tudok-e ugrani helyette?"

Szerintetek mit válaszoltam?

 

 

A szállás Pozsonynál, vacsora szombaton este az ügyfelekkel nyolckor. Gyorsan összeszedtem magam, beugrottam a kocsiba és fél kilencre ott is voltam. A kedélyes csevegés után reggel nyolcas indulásban maradtunk, kicsit féltem, hogy késő lesz, de majd kialakul. Elvégre a Hungaroringen a Forma-1-re a paddock jeggyel simán ki lehet jutni a lezárt sávokban.

Nem így Brno-ban, ahová kilencre meg is érkeztünk Pozsony felől, de már az autópálya-lehatjónál komoly dugó volt, a pályához vezető utakon pedig szintén hatalmas káosz uralkodott. Több, mint egy órát araszoltunk centinként, mire a kaputól vagy 600 méterre végre megláttuk a Paddock nyilakat. Kövér gázzal eljutottunk a parkolóig, fél tizenegyre a helyünkön voltunk, bár már azt hittem, lekéssük a 125-ös rajtot.

A paddock pont Talmáék boxa felett volt a másodikon, így már a készülődés pillanatait láthattuk.

A rajt szokás szerint nem sikerült neki túl jól, bár első helyről indulhatott, negyediknek fordult az első kanyarban.

 

Aztán nagy csaták után végül ezen a helyen futott célba is, tavalyi helyezését megismételve. Szívesebben ünnepeltük volna a dobogón, ő is csalódott volt a futam után.

A boxba megérkezés során végig köszöntötte a drukkereket, rengeteg magyar szorított neki.

Pont alattunk kanyarodott be a boxba, ezért a sok fura, fentről készült fotó...

Miután előkerült a box túloldalán, köszöntötte a családja.

Adott pár interjút, válaszolt az újságírók kérdéseire, gratulált neki az F1-et közvetítő Czollner Gyula és még sokan mások.

Nekünk kedvesen felintegetett, válaszul a hangos "Szép-volt TALMA" kiabálásra.

 

Maga a paddock kicsit kevésbé cicomás, mint a Forma-1-es, enni-innivalóban viszont itt is megadják azért a módját.

Mivel a célegyenesben unalmas egy motorverseny, a kivetítőkön követtük a futamokat. Az időket is írták egy monitoron, de a kis info-központ kütyüt itt nem osztották ki mindenkinek.

A kettőötvenes futam is rendben lezajlott, itt már komolyabb volt a hangzavar a rajtnál, de az egyszerre eldübörgő motoGP motorok robaját semmi sem tudja überelni.

A GP rajtja előtt nem sokkal sikerült lejutnunk a Ducati boxba is egy kis nézelődésre. Először a kamionok között sétáltunk át.

A sok kamion között megközelítettük a Ducatisokat.

A kamionok között végigsétálva jutottunk el a box bejáratáig. A box úgy van berendezve, hogy egy kis folyosón a box oldalához viszik a vendégeket, akik tíz centiről, egy átlátszó fólia mögül bámészkodhatnak.

 

Ha nincs nagyon szétszedve a motor, akkor fotózni is lehet.

Mivel már a rajt előtt voltunk fél órával, melegítették a komplett gépeket és elég nagy volt a sürgés-forgás.

Végül még a versenyzők étkező részlegéhez is elsétáltunk, a Ducatinál egy Monster volt kiállítva a bejárat előtt.

 

Visszafelé pedig elcsíptünk egy két érkező versenyzőt egy gyors kép erejéig.

Melandri:

Talán Lorenzo:

 

 

A futam csak addig volt izgalmas, amíg Stoner el nem dobta a Ducatit az élen, onnan Rossi örömmotorozását nézhettük.

Az eredményhirdetés után mindenki a boxok kijáratánál várta a menőket, Rossiék kamionja körül volt a legnagyobb tömeg.

A Ducatis box nyílt ki először, Melandri jött ki, Stoner vagy már lelépett korábban vagy bennt dühöngött egy darabig. Marco egy olasz kisfiúnak adta az egyik térdkoptatóját (nem sok maradt belőle) és széles vigyorral az arcán elrobogott.

Ezek után még elég sokat várakoztunk, de sehol senki. Már az ügyfelek is kezdték megunni, úgyhogy úgy döntöttünk, visszamegyünk a holminkért és elindulunk haza. Kicsit csalódottan mentem felfelé a lépcsőn, én még maradtam volna szívesen, de az első emeleten csoda történt. Egy négy fős, sietősen lefelé rohanó Yamaha ruhás csapat jött szembe, az első ember kicsit félre is lökött, hogy elférjenek. Igazából erre kaptam fel a fejem, mert egy pillanat alatt történt minden. A második figura viszont nagyon ismerős!!!

-"NÉZD MÁR, EZ ROSSI, erre szökik a rajongók elől!"

Ahogy elhaladt mellettem, reflex-szerűen hátbavertem a púpját balkézzel és annyit nyögtem ki: "Bravó, Vale!"

Nagyon siettek, úgyhogy fel sem nézett, csak rohantak tovább, és szempillantás alatt eltűntek lefelé a lépcsőn.

Itt már úgy éreztem, hogy mindent kihoztunk a napból, amit lehetett, így elbandukoltunk az autóhoz. Mielőtt odaértünk volna, jött a bónusz. Elhúzott mellettünk Talma édesapja egy robogón, majd 10 méterre előttünk megállt, egy fiatal srác, akit addig vitt, leugrott, elköszönt tőle és elment egy kocsihoz. Mi pedig gyorsan körülálltuk és gratuláltunk Talma apukájának.

Megkérdeztem, mi volt a versenyen, rendben volt-e a motor. Azt mondta, Talma a fékre panaszkodott, és hogy kicsit fáradt is a vége felé a motorja, nagyon örült a sok szurkolónak és kicsit bosszankodott, hogy nem lett jobb az eredmény.

"Sebaj, majd legközelebb!" mondtuk mi erre, és útjára engedtük. Nagyon türelmesen, kedvesen válaszolgatott, teljesen közvetlen volt.


Ezek után zárásul néhány kép a csehek által bizonyára génmanipulációval kifejlesztett új női alfaj válogatott példányáról. Az alfaj jellemzői: irreálisan hosszú lábak, minimális szoknya és irreálisan rövid felsőtest, cuncimókus pofa, esernyő vagy egyéb motogp-s kiegészítő.

4 komment

Címkék: motor utazás 2008 helyzet jónap brno talma rossi


A bejegyzés trackback címe:

https://divatmotoros.blog.hu/api/trackback/id/tr8621061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gerzson 2008.08.18. 14:24:08

Hányas VIP szobában voltatok? Nagyon ismerős minden, egész kicsivel nagyobb csak a felhajtás, mint az SBK-n, viszont sokkal több az ember!! A zsiráfok a múltkor is ott voltak, ezek ott élnek, váze!! Ezért irigyellek, bevallom...

divatmotoros · http://divatmotoros.blog.hu 2008.08.18. 14:35:41

A 2-es számú Lounge-ban voltunk, ez volt az utolsó, az épület elején lévő zöld vaslépcsőtől a legtávolabbi. Viszont így legalább pont Talmáék felett!

gerzson 2008.08.18. 15:36:14

Mi a 12-ben voltunk, onnan messzebb volt a rajtrács, de közelebb az első kanyar. Az volt akkor pont a Ducati box fölött. Viszont a légkondis lounge-ból nézni a versenyt hiba, bár gondolom, nem volt más lehetőség.

Mcemru 2008.08.18. 23:07:09

mi van multi-bérencek, csak a VIP mi, csak az az élet mi?
(bocs, 14 órás volt a műszak ma :)
süti beállítások módosítása