Nagymamám sütötte mindig, ha a kedvünkben akart járni. Ő már az égi konyhában tüsténkedik, de én tegnap megpróbáltam, életemben először.
Ahhoz képest nem is lett rossz, persze az etalontól még messze volt. A habtól jó könnyűre sikeredett, egy kicsit több cukor mehet bele legközelebb. A csokiöntet pedig második nekifutásra lett első osztályú, az első kísérletet inkább egy "nagyon finom kakaó"-ként jellemeznék.
Bár sok helyen található a weben is és viszonylag egyszerű is, de leírom a receptet: 30 deka (egy nagyobb bögrényi) rizst kicsit több cukorral, mint amit én beletettem és csipetnyi sóval főzzünk meg tejberizsnek, kb. 15-20 perc alatt puhul meg a rizs. Ha kész, akkor mehet hozzá egy evőkanál vaj és 4 tojás sárgája, amit előtte cukorral kikeverünk. Mehet még bele mazsola és egy citrom lereszelt héja is. Tegyük félre hűlni.
A tojások fehérjét késhegynyi sóval verjük kemény habbá, és a már langyos rizshez óvatosan forgatva keverjük hozzá. Vajjal kikent és lissztel kiszórt őzgerinc formában vagy jénai tálban 160 fokon (előmelegített sütőben) süssük kb 40-50 percet (kisebb adag hamarabb sül, ha több, akkor 50 perc).
Csokiszósszal vagy málnaszörppel isteni.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal