Baconos csirkemell csemege
Végy szeletelt csirkemellet. Egy tálban keverj össze kefírt, fokhagymát, sót, pici cukrot, bazsalikomot, kakukkfüvet, ruccolát. Helyezd egy tálban a húsokat egymásra, alaposan belocsolva a páccal az egyes szinteket. Tedd be a hűtőbe egy napra, majd sütés előtt egy órával vedd ki, hogy ne legyenek hidegek a szeletek sütéskor. Aztán a húsokat egyenként csavard be egy szelet baconba, fogpiszkálóval rögzítsd és mehet a parázs fölé. Hirtelen sül, hamar kész. Igen jó lesz.
Ropogós csirkeszárny
Végy csirkeszárnyakat, tisztítsd meg alaposan (mosás és az esetleg rajta maradt tollmaradványok eltávolítása). Egy tálban keverd össze a pácot: mustár (sok hagyományos és pici dijoni), méz, só, fehérbor (most konkrétan Muscat Ottonel), kevés tej. Tedd a szárnyakat egy tálba, alaposan eláztatva a páccal. Szintén egy napra hűtőbe, majd sütés előtt érdemes alaposan megtörölgetni, hogy ne égjen rá a méz a sütés közben. Ha már majdnem kész, akkor lehet ráönteni egy kis pácot, attól szép aranybarna lesz, és ropogós is.
Sajttal sült steakburgonya
Köretnek szép nagy méretű burgonyákat héjában érdemes 15 percet főzni (hideg sós vízben feltenni, felforralni, innen számít a 15 perc). Majd hámozás után kis olivával megkenve mehet be a forró sütőbe. 15 perc után forgatás, a tetejére reszelt sajt és újabb tizenöt perc sütés. Piros, ropogós.
Saláta
A szokásos vegyes saláta is jól passzol a húsokhoz, paradicsom, paprika, uborka, zöldsaláta, hagyma felvágva, kis olivával bolondítva.
Desszert
Csokis-epres babapiskótás álom készülhet. Ez egy egyszerű, de annál bombázóbb "süti", előző nap kell készíteni, hogy összeérjen. Kell hozzá babapiskóta, három fél literes tejföl, kakaó, vanilíás cukor és málna, eper, vagy hasonló gyümölcs.Először összekerverem a kakaót és az első tejfölt. Egy nagy tálba mehet egy réteg piskóta, rá a kakós öntet. Aztán megint piskóta, a következő réteg a gyümölccsel kevert tejföl, megint piskóta. Végül az egészet leöntjük vaníliás cukorral kevert tejföllel, és mehet egy éjszakára a hűtőbe. Bármekkora tál kiürül, még sosem maradt belőle.
Sütési folyamat
A kényelmes munkavégzéshez elengedhetetlen a feladatok megfelelő elosztása. A karosszékben hátradőlve nyugodtan figyeljük, amint a megfelelő mennyiségű alkoholban feloldott meghívottak saját kezükbe veszik a húsvillát, és kedvükre forgatják a húsokat a parázs felett, ahogy az a lenti képen is megfigyelhető. Külön kiemelném a húsra gyermeki ártatlansággal rácsodálkozó arckifejezést valamint a grillsütő színéhez maximálisan illeszkedő papucsot, orrán a csillaggal.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Siorac 2007.08.03. 02:38:22
Biztos jó volt azért. No mindegy. Tán legközelebb.
Divatmotoros 2007.08.03. 10:29:51
Tanulságok:
- a grill kicsi, nagyobb (vagy még egy) kell ennyi emberhez
- a steakburgonya közepes lett, ha ilyen nagyok a krumplik, akkor legalább négyfelé kell vágni, mert
csak a ropogósra sült része finom.
- a szárnyakat még lassabban, még tovább kell sütni
- mézes szilvapálinka IZDA
Siorac 2007.08.03. 11:09:59
Most máér tényleg piszkosul bánom! :))
Majd L tart egy kis gyorstalpaló továbbképzést grill ügyben. ;)