Címkék

1986 (1) 1997 (1) 2001 (3) 2002 (2) 2003 (2) 2004 (5) 2005 (3) 2006 (5) 2007 (114) 2008 (89) 2009 (80) 2010 (8) 2011 (2) 2012 (1) a38 (1) athén (5) balaton (4) balatonfelvidék (1) bill (1) blackberry (2) bodies (1) borlai (1) borok (5) bosznia (1) brno (8) brüsszel (2) budapest bár (1) ceylon (5) checa (1) cipő (1) cseh tamás (1) dob (23) dobogókő (4) dubrovnik (3) ducati (1) dunakiliti (3) dunaújváros (1) esztergom (2) evolution (1) fagylalt (1) ferihegy (2) ferrari (1) film (10) firewater (2) flow (2) forma1 (5) frankfurt (1) frenk (1) futás (7) gasztro (18) globális felmelegedés (1) global warming (1) gödöllő (2) gps (3) grosglockner (24) hága (1) hamburg (2) hayden (2) heathrow (1) hellókarácsony (1) helyzet (246) hobo (4) hochkar (3) hs7 (1) hullák (1) hungaroring (12) húsvét (1) hyde park (1) irkafirka (2) jégeső (1) jónap (170) kacsasteak (1) kiállítás (2) kiscsillag (10) kispál (4) klip (1) koncert (50) kornati (1) krka (1) kuala lumpur (1) kutya (3) kutyavacsorája (5) lancer (1) lepencei (4) london (12) ludditák (3) macskafogó (1) maintenance (19) marlboro man (1) martinique (1) mátra (2) milano (3) mostar (1) motor (89) motorostúra (53) münchen (1) nagyharsány (1) night safari (1) normafa (1) nürburgring (1) oberwössen (1) orfű (3) örökre szívembe zártalak (1) pályanap (9) pannóniaring (1) péterfy bori (2) póka (1) prága (2) progress (16) puf (2) pvr (8) quimby (24) repülés (1) riccione (24) rolling (1) róma (1) rossi (3) rossznap (17) route66 (1) routedesgrandesalpes (20) sarajevo (1) snowboard (7) sport (10) srilanka (5) steinplatte (1) stoner (1) stones (1) sütőtök (1) sydney (1) szekszárd (1) sziámi (1) sziget (3) szingapúr (9) szófia (2) talma (7) tankcsapda (2) terminal5 (1) tracklog (2) ukrajna (1) üllői úti fuck (1) utazás (119) útvonal rögzítés (4) vad fruttik (1) várpalota (1) veszprém (2) vfr (29) vitorlázás (2) zadar (1) zene (62) Címkefelhő

Aki keres az talál

Ennyien vagyunk

who's online

Országok

2008.02.28. 17:18 divatmotoros

Kuala Lumpur zanzásítva

A mai nap egy villámgyors Kuala Lumpur látogatással telt. Az első benyomásaim teljesen megegyeztek a Szingapúrban tapasztaltakkal, minden nagyon új, minden precíz és kiszámítható. Az expresszvonat a reptérről 28 perc alatt visz be a központi állomásra. Onnan 7 perc az iroda taxival. Nem fél óra, nem tíz perc. A helyiek erre nagyon büszkék voltak, biztos Svájc a példaképük...

Mivel nagyon kevés időm volt, ezért gyakorlatilag semmit sem láttam a városból. Így sajnos nem láthattam Malajzia Szemét sem. Úgy látszik, ezeknek az óriáskerekek annyira bejövősek, hogy egy hordozhatót is kellett építeniük. Ez ugyanis a legnagyobb hordozható óriáskerék dél-kelet Ázsiában. (Bizarr egy kategória, kicsit emlékeztet Európa legnagyobb vízhozamú vízesésére...:)

Ma az időjárás sem volt olyan jó, rendes trópusokhoz méltóan felváltva esett a (meleg) eső és fújt a szél.

A veszélyes, csúszós, fekvőrendőrökkel nehezített városi utakon elengedhetetlen egy ilyen 4WD.

A rendszámát érdemes megfigyelni, remekül passzol a nyirkos, nedves külvilághoz.

Ha reggel sütött volna a nap, akkor bizonyára a "SUNNY 702" rendszámú kabrióval indulna el otthonról.

A munkaebéd is tökéletesen jellemző volt a városra, egy bazi nagy plázában lévő étteremben ettünk. Az asztalok kiválasztásánál annyiban lehetett dönteni, hogy bennt ülsz-e le az étteremben vagy "kint" foglalsz helyet, a pláza folyosóján lévő "kerthelységben". A "kinti" asztalokat pálmafák szegélyeztek ugyan, de az egész az épületen belül volt.

Ez a másik kép pedig feltétlenül kapcsolódik az időjáráshoz, ugyanis a benzinkúton a felirat szerint SZELET lehet fújni a kerekekbe, ezt jelenti az ANGIN indonézül. Gondolom a kőfal mögött fogják be a szelet, és valahol tárolják, amíg jön a lapos kerekű autó. 

A malájok elég vidám népek, a repülőn a kapitány például a szokásos dumáját úgy kezdte, hogy "Good morning ladies and gentlemen, boys and girls, ...". Először azt hittem, hogy csak a reggeli időpont miatt több ébresztő felest vett be a kelleténél, de nem volt igazam, mert a visszaúton is ugyanezzel a családcentrikus, gyermekekről sem megfeledkező szöveget nyomatták.

Itt viszont legalább sokkal több motorost illetve robogót láttam, Szingapúr központjában eddig valahogy alig találkoztam velük. Kuala Lumpurban viszont igazi távol-keleties káoszban jönnek-mennek velük az emberek.

A hazaútnál a nagy kiszámítottság miatt volt némi izgalom. A reptérre menő vonat húszpercenként jár, de egy perccel lekéstük a betervezettet. A következővel öt perccel a check-in vége előtt értem a pulthoz, némi futás beiktatásával, de nem kellett volna annyira kapkodni, a gép 40 percet késett. Ritkán örül az ember ennek a hírnek, de most jól jött.

Aztán este már újra Szingapúrban kimentem egy kicsit a levegőre, sétáltam egyet a hotel körül. A szomszédos bevásárlóközpontban (880.000 négyzetláb kereskedelmi terület, ami a Westend kétszerese) a fél tízes időpont ellenére nyüzsögtek az emberek. A kijáratnál a taxira hosszú sorban várakoznak csomagjaikkal az elégedett konzumturisták.

A plaza mellett található a világ legnagyobb szökőkútja, ami még a Guinness rekordok közé is bekerült.

A helyi babona betartása mellett - állítólag - szerencsét hoz. Fél óránként kikapcsolják, akkor be lehet menni a közepéhez és a jobb kezed a vízben tartva háromszor körbe kell sétálni. Amit eközben kívánsz, az teljesül.

Egyelőre úgy gondoltam, hogy akkor lesz nagyobb szerencsém, ha nem dugom be a kezem a naponta másik háromezer kínai által használt vízbe, de még holnap visszamehetek, ha meggondolnám magam.

Mivel ma már csak fél tíz után jártam arrafelé, fényképet csak a kikapcsolt szökőkút belsejében kezet mosó, körbe-körbe gyalogló emberekről tudtam készíteni. Ők viszont olyan ici-picik, hogy nem is nagyon látszanak a képen, így ennek publikálásától eltekintettem. Majd talán holnap visszamegyek, hogy legyen egy hatalmas szökőkutat ábrázoló kép is a blogon. Bizonyára szerencsét hoz majd, legalább a kínaiaknak.

A szökőkút körül a kínai horoszkóp figurái láthatóak domborműveken, valamint egy kis táblán a leírásuk.

 

Jómagam a feliratok tanúsága szerint tigris lennék, viszont pont az az ökör hiányzik egyre jobban mellőlem, aki a motoroshoroszkóp szerint Csirke jegyű. Még szerencse, hogy állítólag Budapesten pont létezik egy ilyen ;)


Az éjszakai város egyébként kicsit nyomasztóan futurisztikus, itt simán el tudom képzelni azt a szép új világot, ahol a hangtalanul gördülő villanyautók megvédenek a veszélyesen forró és mérgező gázokkal terhelt külvilágtól, amíg elhagyjuk a biztonságos, légkondicionált és kivilágított tereket.

Ettől a jövőképtől nem is vagyunk olyan messze, mivel a kinti forró, párás levegő és a különféle hibridautók már rég az itteni realitás részei.

 

Szólj hozzá!

Címkék: utazás 2008 szingapúr jónap kuala lumpur


A bejegyzés trackback címe:

https://divatmotoros.blog.hu/api/trackback/id/tr22358315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása